сряда, 31 март 2010 г.

Кой е арестуваният общинар №1 на Варна




През 1999 г. Борислав Гуцанов е задържан заедно с шефа на варненския клон на "Елитбанк" Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 млн. лв.

Кой е арестуваният общинар №1 на Варна
Борислав Гуцанов излиза от дома си след като бе арестуван днес

Арестуваният днес председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов може да се похвали с интересна биография - това не е първият му арест по обвинения за присвояване на средства.
През 1999 г. той е задържан заедно с шефа на варненския клон на "Елитбанк" Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 млн. лв. (неденоминирани)
Парите са част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма “Бляк сий шипинг”, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор.
Според обвиненията Борислав Гуцанов, като съучредител на “Елитбанк” съдействал за получаването на кредита.
След ареста „Бляк сий шипинг” се дистанцира от Гуцанов с обяснението, че той е бил освободен от борда на директорите на фирмата още през 1997 г. заради некадърност.
Гуцанов прекарва девет месеца в ареста, след което е освободен.
Три месеца по-късно делото срещу него е прекратено поради липса на доказателства.
Борислав Гуцанов Гуцанов е роден на 17 юни 1967 г. във Варна.
Баща му Гуцан Гуцанов дълги години е командир на Подводния флот на Военноморските сили на България.
Има по-голяма сестра. Средното си образование завършва във Втора Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" със специалност физика.
През 1991 г. завършва Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" със специалност "Корабоводене на гражданския флот". Той е женен и има две дъщери.
След дипломирането си известно време работи като помощник-капитан в Параходство Български морски флот.
След това дълги години трупа опит в корабния бизнес, се казва в биографията, публикувана в блога му. 
Потомствен последовател на идеите на БСП. Става член на партията през 1988 г. През 1995 г. е избран за член на Градския съвет на БСП-Варна. През същата година става общински съветник.
През 2005 г. е избран за председател на Общинския съвет на Варна. През пролетта на 2007 г. Градската конференция на БСП-Варна го избира за председател на партията в града.
След местните избори през 2007 г., когато е водач на листата на БСП за съветници, отново става председател на общинския съвет.
През 2007 г. става председател на УС на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в Република България. На 47 конгрес на БСП е избран за член на Висшия съвет (след промените в устава Национален съвет) на БСП.

Източник vesti.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар