сряда, 27 юли 2011 г.

Не спазваш правилата на плажа – глобяват те с 50 лв.




Спешно да бъде създадена плажна полиция, която да въдворява ред на плажа и да санкционира нарушителите, настояват спасители по морето във Варна.
Шефът им Георги Есов и неговите колеги вече са се видели в чудо заради това, че събиращите тен не се съобразяват с правилата за безопасно къпане във водата.
Често опитите да ги приложат костват на спасителите сериозни скандали с летовниците, а някои дори налитали на бой.
Затова варненските спасители смятат, че е крайно време да се обособи структура към МВР, която да работи по плажовете и всеки, който не се съобразява с вдигнатия морски флаг, да бъде глобяван с 50 лева.
Само с въвеждането на сериозни санкции нарушителите могат да бъдат спрени и да бъдат спасени много човешки животи, смята Есов.
Той припомни, че само в неделя от бурното море са били спасени 19 души по курортите край Варна. Въпреки червения флаг, мъртвото вълнение и предупреждението на спасителите те са влезли в морето.
Във вторник пък 40-годишен мъж от Добрич получил травма на кръста и гърдите, след като бил ударен от силна вълнà.
Вследствие на контузиите той започнал да се дави и бил изваден от спасителите, информираха от ДКЦ 1 „Света Клементина“, оказващи медицинското обслужване по плажовете на Варна.
Пострадалият бил отведен в болница, опасност за живота му няма. Същия ден общият брой на спасените от удавяне в курортите край Варна и в града е 14.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар