сряда, 31 август 2011 г.

Без южна дъга на Околовръстното по празниците




За трите празнични дни – 4, 5, 6 септември, изцяло ще бъде спряно движението на изграждащото се кръгово кръстовище на Околовръстния път и „Бистришко шосе” поради строителни дейности.

Ще се наложи промяна в маршрута на автобус 111, който ще минава през бул. „Симеоновско шосе” и Студентския град и ще пропуска спирката при Бизнес парка.

„Намерен е възможно най-добрият график за спиране на движението. „Предполага се, че трафикът няма да бъде много интензивен и натоварен през предстоящите празнични дни и няма да се създадат сериозни затруднения за движението на хората в града”, обясни зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов.

Затварянето на движението ще започне още в събота вечерта. При приключването на полагането на асфалта в участъка движението ще бъде възстановено.

Предстои да бъдат довършени асфалтовите работи по „Бистришко шосе” и по бул. „Климент Охридски” и една седмица по-късно движението по двата булеварда и двата локала – южен и северен, да бъде пуснато изцяло, така че да може пълноценно да функционира този участък от средата на септември.
До началото на юли 2012 г. ще приключи цялостният ремонт на Околовръстния път.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар