събота, 7 ноември 2015 г.

Прогноза: Зимата – топла и суха, по-малко сняг




Прогноза: Зимата – топла и суха, по-малко сняг 

Цялата предстояща зима ще бъде сравнително топла и с малко сняг, прогнозира пред "Труд" синоптикът Петър Янков от TV-MET. По думите му ни очаква подобна зима на тази от 1985 година.

Започналият вече ноември като цяло ще бъде по-сух и по-топъл от обикновено, но въпреки това в периода 21-22 ноември на много места ще падне и първият сняг. Декември отново ще е топъл, а януари ще е сух и с нормални за месеца температури.

Повече сняг се очаква едва през февруари и март, посочи пред изданието специалистът.

Като цяло през ноември времето ще продължи да бъде по-сухо от нормалното, често със сутрешни мъгли и слънчеви следобеди. Доста топло и приятно се очаква да бъде в средата на следващата седмица, като на 11 и 12 ноември средните максимални температури ще са между 19 и 24 градуса, което е с 10 градуса повече от средните стойности за месеца.

"На 13 ноември вече ще има повече облаци, които ще издават предстоящо разваляне на времето. А между 14 и 16 ноември се очакват валежи от дъжд, температурите ще се понижат с 5-7 градуса и ще са между 12 и 17 градуса", посочи Янков. Той предупреди, че сняг през ноември все пак ще има и това ще стане в периода между 21 и 22 ноември. След този период обаче до края на ноември повече валежи не се очакват.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар