вторник, 30 август 2011 г.

Цветанов се заяде: Не коментирам Гоце!




Президентската двойка на ГЕРБ ще изпълни със съдържание президентската институция.
Тази заявка даде шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Не ме карайте да коментирам Гоце. Ние сме в кампания за избиране на бъдещ президент, а не в кампания по изпращане на досегашния“, заяде се Цветанов заради изказване на Георги Първанов относно лозунга на ГЕРБ „Градим България“.

Вчера в Криводол държавният ни глава свърза предизборното мото на управляващите с бригадирския лозунг "Строим за родината", като определи втория като по-въздействащ.

„Това е част от историята на България с 10-годишното присъствие в президентската институция на агента на Държавна сигурност“, смята Цветанов.

Още по темата

Според него функциите на президента трябва да бъдат „за консолидиране и консенсус във всички политики от национално геостратегическо значение“.

„Президентът на България трябва да отваря врати. Вие ми говорите за президент, който кажете ми колко врати отвори в десетгодишния си мандат. Той на моменти затвори, но не и да отвори”, сопна се Цветанов.

Той отново напомни, че премиерът Бойко Борисов лично ще обяви номинацията на управляващите за кандидатпрезидентска двойка на 4 септември.

"От понеделник (5 септември) започва регистрацията за държавен глава в ЦИК и младежите от ГЕРБ още от утре ще пазят ред, за да запазим традицията да сме подали документи първи", каза още Цветанов.

Той отбеляза, че с издигането на Йорданка Фандъкова за втори мандат в София е отпаднало поне едно от спряганите имена.
В момента най-силно се коментира, че строителният министър Росен Плевнелиев ще е кандидатът на ГЕРБ. Официално от партията съобщават, че ще бъдат издигнати личности, които са познати на обществото. 

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар