четвъртък, 1 септември 2011 г.

СДС създаде "Съюз на Догановите партии", скочиха от РЗС




РЗС остро осъжда конспиративния ход на СДС за регистрация в ЦИК на т.нар. Съюз на десните партии през главата на партньорите им от ДСБ, се посочва в официална позиция на партията.
Според хората на Яне Янев по същество това е политическо предателство, което няма аналог от създаването на СДС до днес.
„Убийците на СДС днес на практика регистрираха в ЦИК „Съюз на Догановите партии”. Вече е ясно, че чрез Румен Христов, Софиянски и Бакърджиев СДС прави байпас към ДПС за президентските избори.
Чрез нечистоплътната сделка между тях се осъществи и широко прокламирания десен завой на Доган, в резултат на който от днес вече СДС е част от обръчите на ДПС“, категорични са от партията.
От РЗС прогнозират, че Ахмед Доган няма да издигне собствена кандидатура за президент и ще подкрепи Румен Христов, като лично посочи вицепрезидента от редиците на ОДС.
СДС щял да бламира десния кандидат за кмет на София Прошко Прошков и ще подкрепи кандидата на Доган и Ковачки - Стефан Софиянски.
В редица общини в страната ще се породи невъзможност за регистрация на кандидатите на Синята коалиция, защото СДС ще подмени кандидатите на ДСБ, както направи с кандидатурата за президент, прогнозират още от партията. 
„Прави чест на ДСБ, че не отиде да клекне на килимчето на Ахмед Доган в деня на Рамазан байрама и не се полакоми да вкуси от отровната му баклава“, се казва още в съобщението на партията.
По-рано днес СДС регистрира в ЦИК коалиция със седем десни партии за участие на президентските избори наесен, но без участието на Иван Костов.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар