понеделник, 30 април 2012 г.

БСП свиква традиционния първомайски протест




БСП свиква традиционния първомайски протест
БСП свиква днес първомайски протестен митинг, отново под мотото "Ден на гнева". От левицата очакват на пл. "Народно събрание" в София да се съберат хиляди социалисти, които солидарно с трудещите се по целия свят, да изразят волята си за едно по- добро бъдеще, за изход от кризата, икономически растеж, нови работни места и по- високи доходи.



Митингът ще открие домакина - председателя на БСП-София Румен Овчаров. Лидерът на БСП Сергей Станишев ще говори в края на протест, а опонентът му и предишен президент Георги Първанов не се очаква на трибуната сред официалните гости. "Много ще ни е малка сцената за всички кандидати за председател", шегуваха се членове на партийното ръководство. Очаква се Първанов да бъде сред протестиращите социалисти.

Сценарият не дава думата и на председателя на социалната комисия в парламента Драгомир Стойнев, за който се смята, че е "резервният вариант" на Първанов за лидерската битка в БСП.

Послания към протестиращите ще отправят кметът на Белене Петър Дулев, който участва и в Инициативния комитет за подписката за референдум за втората атомна централа, работник от ОЦК-Кърджали, представители на Обединения съюз на пенсионерите и на Гражданската инициатива "Не на АСТА и на контрола в интернет".

Младежите от БСП-София организират акцията "Бюджет та дрънка. Да помогнем с последните си жълти стотинки на министър Дянков да върже бюджета".

След едночасовия митинг на пл. "Народно събрание" протестиращите ще се отправят към Борисовата градина за празника на левия печат и в. "Дума".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар