четвъртък, 20 май 2010 г.

Красьо Черния: Използваха ме




ВСС за първи път изслуша Красимир Георгиев

Красимир Георгиев - Красьо Черния. Снимка: БГНЕС

"Нямам чувството, че съм човек, преобърнал съдебната система. Имам чувството на човек, когото използваха, за да преобърнат съдебната система."
Това каза Красимир Георгиев, станал известен с прозвището Красьо Черния, след като бе изслушан от дисциплинарната комисия на Висшия съдебен съвет.
Георгиев обаче отказа да отговори на въпроса кой го използва. 
Той обясни, че това, което се говори за него, е "абсолютен мит" и познава много по-малко магистрати, отколкото се твърди. 
Не посочи обаче колко магистрати познава, като обясни, че иска да приключи разследването срещу него.
"Когато приключи разследването, аз ви обещавам да изляза в пълната си красота – както виждате, облечен съм целия в черно, ходих и на солариум, за да го докарам на Красьо Черния", обърна се шеговито към журналистите Георгиев.
Той коментира, че му е трудно да влезе в медийния си образ, но уточни, че не журналистите са създали този образ.
Красимир Георгиев коментира и обвинението за лъжесвидетелстване, което му бе повдигнато във вторник. Той бе категоричен, че не е лъгал.
"Познавам хора, които впоследствие се оказаха магистрати. За други съм знаел“, лаконичен бе Георгиев, за когото се твърди, че е търгувал с гласове на членове на ВСС при избора на висши магистрати.
Скандалът "Красьо" избухна в средата на миналата година, когато един от членовете на ВСС - Иван Колев, обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета.
Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.
Заради разразилия се скандал ВСС наказа 18 магистрати, а двама от членовете на съвета подадоха оставки.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар