вторник, 20 март 2012 г.

14 от "Фактуристите" вече с обвинения




Специализираната апелативна прокуратура повдигна обвинения на 14 от 31 човека, които бяха задържани при операцията "Фактуристите".


Операцията се е състояла на територията на Пловдив, София, Самоков и Шумен във връзка с разследване по две досъдебни производства срещу престъпна група, която в периода от 2008 г. до настоящия момент е нанесла на държавния бюджет щети за над 2 200 000 лв., посочват от МВР.

Още по темата
31 "фактуристи" спипани при спецакция за невнесен ДДС
20 мар 2012 18:1419
Те са от невнесен ДДС при търговия - основно с кабели, строителни материали, внос на плодове и зеленчуци и услуги. Групата създавала и контролирала фирми на социално слаби и лица от ромски произход, като съставяла документи с невярно съдържание - договори за наем, приемо-предавателни протоколи, фактури, разписки и др.

Като резултат се неутрализират задълженията по ЗДДС на дружества с реална икономическа дейност.

В престъпната схема участвали десетки дружества, основно от Пловдив и София, една част от които са в процес на данъчни ревизии.

По първото досъдебно производство са повдигнати обвинения на 11 души на възраст между 23 и 58 години, като за организатор на групата е посочен Иван Петров.

По второто досъдебно производство са повдигнати обвинения срещу трима, а ръководител е обвинен Петър Дзивев.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар