неделя, 18 март 2012 г.

Дянков да си ходи, прииска му се на Първанов




Вицепремиерът Симеон Дянков трябва също да си отиде от правителството, настоя доскорошният президент на страната Георги Първанов.


По думите му финансист №1 в държавата е една от големите причини за бедите в България.

"Ако той не бъде сменен, нищо добро не чака правителството и държавата", отсече Първанов при среща с активисти на БСП в Добрич.

Той смята още, че оставката на икономическия министър Трайчо Трайков показва, че трябва да си дадем сметка за откровения провал на управляващите в енергийната политика.

Президентът (2002-2012 г.) обяви, че идеята готовият вече реактор за АЕЦ "Белене" да бъде преместен в "Козлодуй" е търсене на алиби да не се строи новата атомна централа.

"Трябва да се чака десетилетие, може би дори петнайсет години, за ново разрешително реакторът да бъде преместен в АЕЦ "Козлодуй". Образно казано, това е начин топката да се разкарва по трибуните", коментира Първанов.

Освен "Белене" има нерешени въпроси и с "Южен поток", каза той и поиска отговор дали в този проект ще се използва досегашната тръба от газопреносната мрежа на България, или ще се строи нова - успоредна, за каквато той е разговарял с Владимир Путин.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар