четвъртък, 22 март 2012 г.

"ДимКа" на Димитър Стоянов и Капка Сидеров цепи "Атака"




20 общински структури на "Атака" се цепят от Волен Сидеров и отиват в новата партия на доведения му син Димитър Стоянов и доскорошната му спътница в живота Капка Сидерова.


"Десетки други симпатизанти на националистите също се канят да станат последователи на новото движение. Причината – хората били разочаровани от "Атака", обяви Стоянов пред bTV.

"Амбициите на всички нас е да не се зачеркват усилията, положени досега", коментира той и обясни, че разцеплението в "Атака" е било в резултат на лошия за партията изход от последните избори, а личните драми в семейството на Сидеров са били една малка част от проблема.
"Проблемът ескалира, когато се видя, че "Атака" не може да вземе 4% от гласовете - т.е. ако не се промени нещо, няма да влезе в следващия парламент", поясни евродепутатът.

Димитър Стоянов не беше категоричен в отговора си на въпроса дали той ще оглави новата политическа формация.

"Очаквам да ме изберат за председател, но това още не е решено. Засега ще бъде направена първа стъпка към учредяването на партията и ще се съобщи нейното име", каза Стоянов, отхвърляйки появилите се в медиите имена като Съюз на свободата или Национален патриотичен съюз.

"Името е избрано така, че да показва идеите на партията. Няма да е близко по звучене до "Атака", увери той.

Димитър Стоянов поясни, че новата партия няма да е на всяка цена срещу правителството. Дори напротив – ще се стреми да го подкрепя, доколкото политическите възгледи на двете страни го позволяват.

"Прагматичният подход в момента е да има стабилни правителства, да не се предизвикват излишни сътресения – затова бихме подкрепили управляващите", завърши евродепутатът.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар