понеделник, 28 февруари 2011 г.

Футболът и Яне




Сблъсъците по време на вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА в събота всъщност били  симптом за назряващи политически размирици и са резултат от управлението на ГЕРБ. Тази теза лансират от РЗС.
"Трошенето, къртенето, побоищата и хвърлянето на взривоопасни вещества по време и след последния мач не бива да се приема само като футболно хулиганство. Тази агресия е по-скоро предвестник на огромно по сила и съдържание недоволство, натрупано през последните близо две години от милиционерския режим на ГЕРБ. Футболните сблъсъци са много ясен симптом за назряващи политически размирици", се казва в позиция на партията.

Напрежението се трупало заради нарастващата безработица, бедността, кредитната и данъчна задлъжнялост и битовата престъпност, което тласкало обществото към радикализъм.
РЗС предупреждава, че „основният дразнител и възбудител на жажда за мъст в обществото и най-вече сред младежите е фашизоидната милиционерщина налагана от Цветан Цветанов“, посочват от РЗС.
"Футболният радикализъм може да прерасне в политически бунт", предричат от партията.
Оттам смятат, че е необходима радикална реформа на собствеността и управлението на футболните клубове.
"Въпреки показните убийства на футболни босове в недалечното минало и към настоящия момент собствеността на клубовете е свързана с организираната престъпност и мръсните пари. Безспорно е, че и понастоящем част от най-старите и популярни български футболни клубове се притежават от знакови лица на СИК и ВИС, от офшорни фирми с интереси в политиката /финансирането на Искра Фидосова от „Титан”/, както и чрез подставени лица на известни международни престъпници", допълват от РЗС.
"На фона на това премиерът Бойко Борисов играе мачлета и явно толерира доскорошните си авери от ъндърграунда", смятат от партията на Яне Янев.
"Оставането на мутрите във футболните клубове няма да доведе до нищо добро и ще продължи да генерира корупция, престъпност и пране на мръсни пари", отсичат от РЗС.
Крайно време е собствеността на футболните клубове да премине в ръцете на феновете, чрез поставяне на таван върху максималния брой акции, които едно физическо лице или търговско дружество може да притежава в капитала на даден футболен клуб.
Останалите акции задължително да се листват на фондовата борса, като се даде възможност на феновете да ги закупуват, съветват от партията. 

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар