вторник, 22 февруари 2011 г.

Станишев: Властта не можа да осигури политическа подкрепа за Шенген





Правителството не е осигурило достатъчно политическа активност, за да снеме подозренията на редица държави и да осигури политическа подкрепа за нашето членство в Шенген, самото отлагане е свързано с други причини. Това каза лидерът на БСП и председател на Коалиция за България Сергей Станишев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност , предаде Фокус.
Станишев посочи, че е предложил Консултативният съвет да се занимае със социалното и икономическото положение и с доходите на хората и заяви, че са обещали да помислят върху тази идея участниците в КСНС. Президентът единствено е склонен да подкрепи тази идея.
По отношение на контрабандата, Станишев посочи, че обясненията на финансовия министър Симеон Дянков не са удовлетворителни. Той заяви, че след като в бюджета е заложен за тази година 8 млрд. лева по-голям БВП, приходите са около 3 млрд. лева по-малко, което, по думите му, говори за равнището на контрабандата. Станишев бе категоричен, че няма консенсус във връзка със СРС-тата. По думите му – по СРС-тата няма обща база за съгласие, защото първото условие, за да търсим решение, е да се признае от управляващите, че има проблем, че има обществено напрежение и страх.
Той бе категоричен, че от 2008-а досега има с 300 % увеличаване в използването на СРС-тата и много ниска ефективност.
По думите му – в заключението на парламентарната подкомисия ясно се посочва за филтриране на информация и за необосновани по същество подслушвания, което показва, че има сериозен проблем в държавата.
Станишев заяви, че парламентарната група на левицата ще предложи законопроект за СРС-тата, който ще е техният конструктивен принос за решаване на проблема.
На въпроса – как се чувства в очакване да стане баща, лидерът на БСП каза: „Добре се чувствам, чакам да ме поздравите и да ми стискате палци”. Името на бебето не е избрано все още.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар