вторник, 4 септември 2012 г.

Ваканцията свърши, депутатите отново на работа




Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.
Народното събрание ще заседава днес за първи път след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия ще е извънредно и ще започне в 13 часа.


На него се очаква политическите сили да направят изявления за приоритетите си през новия политически сезон, който ще бъде последен за 41-вото Народно събрание.

След изявленията депутатите ще продължат с програмата си, приета още преди августовската почивка. В дневния ред е попълване на състава и ръководството на постоянната делегация в ПА на ОССЕ и изслушване на доклад за дейността на омбудсмана за 2011 г.

Депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и законопроект за българите и българските общности извън Република България.

В програмата е и второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и изменение на парламентарния правилник.

По всяка вероятност пък до края на септември в пленарната зала ще минат и промените в Изборния кодекс и закона за партиите. По традиция около правилата за провеждане на изборите, който трябва да са следващото лято, се завихрлят сериозни скандали.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар