петък, 14 септември 2012 г.

Google отказа на Белия дом за антиислямски филм




Ръководството на Google отхвърли искането на Белия дом да бъде преразгледано решението си да остави достъпен в You Tube откъс от антиислямския филм
Ръководството на Google отхвърли искането на Белия дом да бъде преразгледано решението си да остави достъпен в You Tube откъс от антиислямския филм, взривил протестите срещу САЩ в Близкия изток.


От компанията в глобалната мрежа интернет заявиха, че е цензурирала трейлъра в Индия и Индонезия.

Преди това го е спряла в Египет и Либия, където вбесени демонстранти атакуваха американски дипломатически представителства, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Били са наложени допълнителни ограничения на клипа заради местните закони, а не като отговор на политически натиск.

„Ние ограничихме достъпа до клипа в страни като Индия и Индонезия, където той е незаконен, а също в Либия и Египет, имайки предвид доста деликатната ситуация в тези две страни. Този подход е изцяло в съответствие с принципите, изложени от нас най-напред през 2007 г.", заявиха от компанията.

Американските власти обявиха вчера, че разследват дали продуцентът на филма Накула Басели Накула не е нарушил условията на своята пробация, след като е бил освободен от затвора миналата година.

55-годишният коптски християнин, който живее в Калифорния, е бил осъден през 2010 г. за банкова измама, отбеляза Ройтерс.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар