сряда, 5 септември 2012 г.

Не съм убивал Мария, отношенията са ни служебни, оправда се Менашки




Не съм убивал Мария, отношенията са ни служебни, оправда се Менашки
Задържаният за убийството на 30-годишната Мария Златанова бивш полицай Михаил Менашки остава зад решетките. Бургаският окръжен съд не уважи искането на обвиняемия да бъде пуснат под домашен арест или освободен с парична гаранция.


”Не съм убивал Мария. Дори не я познавах добре. Във въпросната вечер бях на рожден ден на приятелката си”, заяви пред съдиите Менашки.

Той обясни, че никога не е имал връзка с убитата, познавал я бегло, тъй като тя била известна в Слънчев бряг. Според него е станало недоразумение и той е объркан със свой колега полицай, с когото красавицата преди време имала любовна авантюра.

По думите на 29-годишния Менашки отношенията му с убитата били чисто служебни. Мария често се обаждала направо на мобилните телефони на униформените от РПУ-Несебър, когато имало проблем в бар „Гларус”, където тя била управителка.

Той отрече да познава и 18-годишния Симеон Куминков, по чиито показания Михаил беше задържан от полицията.

Според съда доказателствата срещу обвиняемия обаче са категорични. Направената ДНК експертиза е доказала, че откритата по тениската му кръв е на убитата Мария и на младия й приятел. „Да не искате да ни убедите, че Симеон се е намушкал сам, намушкал е и Мария, а след това се е избърсал във вашата тениска?”, запита съдия Пламен Синков. На риторичния въпрос Менашки отговори с лаконичното „Варианти много”.

По време на процеса беше извадена още една любопитна подробност. Приятелката на експолицая, при която той уж бил на рожден ден, е посочила в показанията си, че с Михаил са били заедно часове преди убийството.

Според запознати Менашки отскоро бил сгоден за моделката Маргарита. Девойката обаче била много ревнива и постоянно му вдигала скандали заради Мария. Макар да не искала да се събират, убитата все пак се чувала понякога с обвиняемия. Заради това годеницата му на няколко пъти дори го заплашвала, че ще се самоубие, ако той не престане да се занимава с конкурентката й.

Ревнивката дори поискала от своя любим да набие 30-годишната управителка на бара. Маргарита признала пред полицаите, че често носела кухненски нож в себе си, в случай, че се наложи да се отбранява. Предстои да бъде доказано дали това е оръжието, с което е намушкана Мария.

Припомняме, че Михаил Менашки е обвинен в предумишлено убийство, за което го грози от 15 години до доживотен затвор без право на замяна.

На 2 септември вечерта Мария Златанова беше убита с нож, докато се качвала в колата приятеля си Симеон Куминков.

Автомобилът „Ауди Q7” е бил паркиран пред хотел „Гларус”, където жертвата е работела като управителка на бара. При нападението беше ранен в дясната ръка и 18-годишният Куминков.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар