сряда, 27 юли 2011 г.

Група столични клубове укрили 50 милиона за 3 години




Фирма, стопанисваща известни столични клубове, е укрила близо 50 милиона лева оборот за последните 3 години, съобщи МВР.
Днес полицаи и данъчни обискираха няколко заведения и адреси в София. Операцията, съвместно с НАП, е проведена след 9-месечно разследване на антимафиотите за укриване на данъци и документни престъпления.

Според разследващите невнесеният ДДС за периода е от порядъка на 10 милиона лв. Фирмата е укривала още корпоративен данък, осигуровки и данък върху доходите на персонала.
По непотвърдена информация става дума за фирмата собственик на БИАД, която държи и Ориент 33, Джим Бийм и няколко други заведения.
При днешните обиски са иззети компютри, касови апарати и специализиран софтуер за манипулиране на фискални устройства.

По първоначална информация от 2008 г. до сега заведенията са укривали значителна част от оборотите си чрез изтриване на данни от касовите апарати.

Манипулирането на устройствата е ставало от сервизна фирма, чийто управител е задържан.

Доставките на алкохол и цигари в заведенията също са се извършвали без документи.
В рамките на днешната акция полицаите са открили и харддиск със записана подробна информация за реалните парични потоци и счетоводството на фирмата.

Според събраните до този момент данни само три от разследваните заведения са укрили 1 200 000 лева през 2010 година чрез манипулиране на касовите апарати.

Разследващите са установили още, че собствениците на фирмата са инвестирали парите от „черната каса“ в недвижими имоти и бизнес. Работи се и по версия за пране на пари.
Повдигнати са обвинения на четирима души.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар