четвъртък, 28 юли 2011 г.

Дипломатите - агенти да пишат мемоари, препоръча премиерът




Дипломатите, агенти на бившата Държавна сигурност, да излязат в пенсия и да пишат мемоари, препоръча премиерът Бойко Борисов в интервю за Би Ти Ви.

Помолен да коментира вчерашното вето на президента Георги Първанов върху промените в Закона за дипломатическата служба, които забраняват на сътрудниците на бившата ДС да изпълняват дипломатическа служба зад граница, Борисов каза, че това е било очаквано.

Той прогнозира, че депутатите ще прегласуват върнатите текстове без изменения, след което държавният глава ще даде закона на Конституционния съд, който на свой ред ще го обяви за противоконституционен.  "И така ще е до новите избори", предупреди Борисов.
"22 години след революцията продължават половината дипломати да са съпричастни на бившата ДС, а може много елегантно да се благодари за направеното и да излязат в пенсия и да пишат мемоари или да преминат на друга работа. Достатъчно са дали на дипломацията, а млади, вече създадени дипломати, да отидат на тяхното място, да се сменят поколенията", каза премиерът.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар