събота, 30 юли 2011 г.

Станишев: Предстои ни тежка битка, решаваща за БСП и България




Очаква ни много тежка битка в следващите два месеца, които са решаващи за БСП. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев в Казанлък по време на среща на поколенията под мотото „И след 120 години – съвременници на бъдещето!”, цитиран от Фокус.

Станишев обаче посочи, че те не се страхуват. „Властта за БСП не може да бъде самоцел, а противопоставяне на това, което разрушава България. 120 години са нещо изключително, но дълголетието показва, че има енергия в партията. 

Социалистическата идея продължава развитието на идеите на Ботев и Левски”, подчерта Станишев. По думите му БСП има стремеж към модернизация на държавата и е единствената партия, успяла да реализира един експеримент – индустриализация, модерно селско стопанство и здравеопазване. 

Нещо, което не винаги е било успешно е реализацията на политическа свобода, посочи Станишев. Според него не трябва да се пропускат поуките и грешките. Днес живеем във време, когато идеалите се отричат от сегашното управление на ГЕРБ, каза председателят на БСП. 

Той допълни, че ГЕРБ отрича конституцията, стреми се към еднолична власт, не възприема разделение на властите и няма да се спре пред нищо, за да постигне едноличното управление. 

„ГЕРБ ни водят към държава, която ще бъде все по-слаба икономически, все по-неконкурентоспособна, без добро образование и здравеопазване. Мизерията ще се увеличава и задълбочава. Конфронтацията е ежедневие на ГЕРБ. Те ни водят към неуютна за живот държава”, изтъкна Станишев. 

Той заяви, че БСП иска да убеди, че с грешки и с кусури могат да са по-полезни, могат да бъдат по-добра перспектива за живот, отколкото това, което дава ГЕРБ, но че това изисква мобилизация. Следващите два месеца са решаващи не само за БСП, но и за България, заяви председателят на БСП. 

„Ще се решава дали днешният режим ще продължи да разрушава България или хората ще прогледнат и ще подкрепят БСП. Силата на БСП е, че умее да извлича поуките от грешките и да даде перспектива на България”, заключи Станишев. 

По думите му БСП трябва да покаже, че може да постигне високи нива, но трябва да печели доверие, като за това много се разчита на кандидата за президент Ивайло Калфин и на кандидата за кмет в София Георги Кадиев.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар