събота, 26 май 2012 г.

Силни валежи се очакват в 19 области




Силни валежи се очакват в 19 области
Предупреждението за потенциална опасност "жълт код" заради очаквани обилни валежи е обявено в 19 области, съобщи dariknews.bg като цитира Националният институт по метеорология и хидрология. Оттам предупреждават гражданите да следят прогнозите и да избягват рисковете.


Силен дъжд се очаква във Видинско, Врачанско, монтанско, Ловешко, Плевенско, Габровско, Великотърновско, Търговищко, Софийско, Пернишко, Кюстендилско, Благоевградско, Пазарджишкоу Пловдивско, Смолянско, Кърджалийско, Хасковско и Старозагорско. На повечето места валежите ще достигнат 15-20 л на кв. м, но са възможни и до 35 л, информират метеоролозите, цитирани от "Фокус".

Преди обяд вали в Западна България, а следобед лошото време ще продължи и в централните райони. По Черноморието времето ще е предимно слънчево.

Максималните температури за страната ще бъдат между 17° и 22°, в София 17°.

Утре дъждът в Югозападна България, Родопите и централната част на страната ще се засили и затова там ще действа по-високата степен на предупреждението за опасност "оранжев код", информира "Фокус". В крайните източни райони на страната ще действа "зелен код", а в областите София, Видин, Монтана и Враца ще остане "жълт".

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар