вторник, 29 май 2012 г.

Борисов бори Доган с рейтингови агенции




Борисов бори Доган с рейтингови агенции
В нямането си какво да каже, Ахмед Доган говори да етнически противоречия и сравнява нашето управление с това на Жан Виденов, заяви премиерът Бойко Борисов.

Задочният спор между лидера на ДПС Ахмед Доган и Борисов, който протича през медиите, тече вече десетина дни.
Доган  не изключи възможността догодина след парламентарните избори да изпаднем в положението на Гърция и никой да не иска да състави правителство.
Още по темата
28 май 2012 20:30
476
Лидерът на ДПС  нарече управлението на ГЕРБ "режим". Той разкритикува социалната обстановка в страната и заяви, че “бедността води до агресия“.
Премиерът Борисов пък отговори, че Доган е в паника и не може да сдържа нервите си, защото му се реже основата, на която е изградена ДПС - противопоставянето между християни и мюсюлмани.
Днес премиерът влезе в спор с Доган и за икономическата обстановка. Борисов заяви, че когато става дума за икономика е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции.
Министър-председателят представи данни на световни рейтингови агенции за България. Moody's вчера представи годишния си доклад за България и определи икономическата обстановка в страната като “стабилна“.
Какво казва „Мудис”, в отговор на Ахмед Доган?, попита риторично Борисов. Премиерът обясни, че рейтингът на България остава стабилен и се очаква ниският бюджетен дефицит да се свие още в следващите години.
“Дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат“, обясни Борисов.
Министър-председателят допълни още, че има и още данни, които оборват “най-големия хидроинженер в България“.
По думите на Борисов, когато ГЕРБ са дошли на власт, всички еврофондове са били спрени, а сега страната ни реализира все по-големи ползи като страна членка на ЕС.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар