сряда, 23 май 2012 г.

Експериментът с разселването на чиновници започва от туризма




Експериментът с разселването на чиновници започва от туризма
Преместването на дирекцията по туризъм на икономическото министерство и на агенцията по рибарство извън София все пак ще се състоят. Туризмът се мести в Пловдив от 1 септември, а рибарската агенция ще се премести в Бургас. Това е решил днес кабинетът, обяви вицепремиерът Симеон Дянков след правителственото заседание.


Близо 40 чиновници от дирекцията по туризъм ще работят в Пловдив от есента. От това, дали стартът им ще е успешен, ще зависи и реализацията за останалите държавни структури, нарочени за преместване – агенция "Морска администрация", лозарската агенция и т.н.

Общините – приемници на държавните структури ще им предоставят общински сгради. Чиновниците в преместените звена ще получат възможност първоначално да живеят в общински жилища в Пловдив и Бургас, каза Дянков. Поради това разходите на държавата по прехвърлянето на хора щели да бъдат минимални – основно за преместване на архива на рибарската агенция, заяви той. Архивът на дирекцията по туризъм е електронен, така че по него разходи няма да има. "Това са няколко десетки хиляди лева", каза министърът.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар