неделя, 27 май 2012 г.

Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда




Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица"
Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Заедно със строителната министърка Лиляна Павлова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популацията от 2605 блатни кокичета от трасето на магистралата.
Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.
Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.
"Марица" е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради, похвали се преди време премиерът Бойко Борисов.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар