петък, 19 март 2010 г.

На борба, другари!?!




Комунистически клуб “Че Гевара” призова за контранастъпление срещу капитализма

Комунистически клуб “Че Гевара” призова за контранастъпление срещу капитализма


Финансовият министър Симеон Дянков вече може да трепери, след като го подгониха и... партизаните. Борбата с икономическата криза и антикризисните мерки на правителството срещна остра съпротива и от Съюза на комунистите в България.
В отворено писмо до медиите представителите на комунистически клуб “Че Гевара” от Пловдив посочват директно причината за икономическото нещастие на хората в България - реставрацията на капитализма.
“Основа на правителствената стратегия за излизане от срива на капитализма са радикалните промени в системата на социалните осигуровки, повишаването на възрастта за пенсиониране, разко намаляване на работната заплата, на пенсиите и на всички социални придобивки.
Това мракобесие носи отпечатъка както на консервативната и либералната мисъл, така и на продажната социалдемокрация, която поддържа антибългарската политика на капиталистите и се е поставила съвсем доброволно в пълно съгласие с действията и решенията на институциите от Европейския съюз”, посочват комунистите.
Те роптаят открито и срещу българският бюджетен дефицит, външната и вътрешната задлъжнялост, които се използват за “идеологически терор спрямо всички работещи слоеве в страната – работници, малък и среден индустриален и търговски бизнес, дребни и средни селски стопани”.
Обръщението към народа завършва с патетичен партизански призив за всенародна съпротива:

“Съюзът на комунистите в България призовава трудовите класи и българския народ да се организират и без забавяне да преминат в контранастъпление...

...Работниците могат да живеят по-добре без капиталистите!

Те произвеждат богатствата и тези богатства им принадлежат!”

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар